Theatergezelschap Vis a Vis gaat geluid weren

05 maart 2019 12:19

Door Robert Mienstra
POORT – Theatergezelschap Vis à Vis aan het Almeerderstrand is met de gemeente in overleg om geluidswerende maatregelen te nemen. De woningbouw vanuit Duin rukt steeds meer op richting het openluchttheater en het gezelschap zegt er alles aan te doen om woningen die dicht bij het theater komen te ontzien.


“Er is geen sprake van dat Vis à Vis weg zou moeten van het Almeerderzand”, zegt Wim Trieller, bestuurder van Vis à Vis, waarmee hij dit gerucht ontzenuwt. “Het klopt dat er woningen dicht bij het theater komen. Daarom zijn we nu aan het nadenken over geluidswerende maatregelen. Uiteraard willen wij als goede buren samenleven met de nieuwe bewoners en hen niet tot last zijn. Zo denkt Vis à Vis aan een creatieve oplossing. Er kan bijvoorbeeld een geluidswerend kunstwerk ontwikkeld worden.”
Ook denkt Vis à Vis mee over de plek van de nieuw te ontwikkelen woningen. “We hebben het over woningen in Duin”, zegt Trieller, “dus er zou ook gedacht kunnen worden aan een duinlandschap als geluidswerende maatregel. We hebben ook daar prima contacten over met de gemeente. Bovendien loopt onze erfpachthuur nog vijf jaar. Er is dus niets aan de hand.”

ROBOT


Het theatergezelschap is al een paar jaar een niet weg te denken culturele speler in Almere. “Klopt”, zegt Trieller, “Vis à Vis verwacht in twee seizoenen 60.000 bezoekers. Nationaal staan we op de kaart met onze openluchtvoorstellingen en ook internationaal wordt er aan de weg getimmerd. Ook van de voorstelling ROBOT die 22 mei in première gaat verwachten we veel. De voorstelling heeft een actueel thema. Het is een ontroerende science fiction comedy, die zich afspeelt in de nabije toekomst. Een tijd waarin de cybermens gewoon in je huis woont. Ik reken op volle tribunes.”

Meer informatie:


Theatergezelschap Vis à Vis
ROBOT te zien vanaf 22 mei
Muiderzandplaats 1
1361 AK Almere
info@visavis.nl
036 - 36 99 33
www.visavis.nl

X