Tentoonstelling SeeMyAlmere in Stadhuis“Oud is van nu”

20 juni 2012 05:00

STAD CENTRUM - ‘Mobiele fotografie’ en sociale media: meer is er niet nodig voor het stadsmarketingproject SeeMyCity. Oprichter Marianne Hope heeft een aantal freelance fotografen bij elkaar gebracht die voor het project SeeMyAlmere, foto’s heeft gemaakt van Almere. Tot 28 juni zijn de foto’s van fotografen én van Almeerders te zien in de centrale hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1.


De fotografen hebben Almere allemaal op een andere manier vastgelegd. “Met deze tentoonstelling laten wij de stad door de lens van mobiele telefoons zien”, aldus Hope. “Wij willen bewoners inspireren en laten zien hoe mooi Almere is, maar ook dat ze met een eigen mobiele telefoon of iPods hun stad zelf makkelijk in beeld kunnen brengen.”

Instagram

De fotografen kennen elkaar allemaal via Instagram, een online forum voor iPhone en Android-gebruikers waar leden hun foto’s met vrienden kunnen delen. “We hebben allemaal grote profielen met veel volgers op Instagram”, zegt Marianne. “Ik kreeg veel reacties van volgers die zeiden: ‘o dat ziet er mooi uit, daar wil ik ook heen!’ Dus het werkt als promotie. Almere is een hartstikke leuke stad, vooral voor fotografen, maar dat is niet zo bekend. Op deze manier maken we Almere bekender. Alle fotografen van SeeMyAlmere samen bereiken de hele wereld, in totaal hebben we 400.000 volgers!”
Retro

De tentoonstelling bestaat uit twee delen: zestig foto’s van de SeeMyCity-fotografen Dilek Yaman, Yvonne Bouman, Dirk Bakker, Jeroen Moor, Eelco Roos en Marianne Hope. En twintig foto’s die zijn gekozen uit de SeeMyAlmere-wedstrijd, waarvoor meer dan vijfhonderd foto’s zijn ingezonden. De foto’s zijn uitgeprint in retro-stijl, als een Polaroid-foto. “Dat hebben we bewust gedaan omdat de filters die je over een foto kunt zetten in Instagram, allemaal gebaseerd zijn op oude camera’s. En dat oud, is juist heel erg 'van nu'.”
Kijk voor meer informatie over het project en foto’s op about.me/SeeMyCity.

Gerelateerd

123inkt
Ondernemersplein Gemeente Almere