Tennisvereniging HNL weg uit Stedenwijk

30 november 2020 14:30

STEDENWIJK – De gemeente heeft de grond van tennisvereniging Het Nieuwe Land (HNL) in Stedenwijk gekocht. Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. Dat maakt de weg vrij voor verhuizing van de vereniging naar Poort. Op de plek aan de Delftstraat zou de AH-supermarkt moeten komen die nu nog aan het 's Hertogenboschplein gevestigd is.

In 2019 had de vereniging al een intentieverklaring over de verhuizing afgesproken, maar deze overeenkomst loopt eind deze maand af. Voor de tennisvereniging is het belangrijk dat er snel duidelijkheid over de toekomst komt. Het complex aan de Delftstraat is namelijk toe aan groot onderhoud. Maar als de club daar in gaat investeren, zal het logischerwijs willen afzien van verhuizing. Verhuizen naar de Voortuin in Poort is echter nog niet mogelijk. Door verschillende omstandigheden is vertraging in ontstaan in realisatie van dat gebied, parallel aan de A6. De club krijgt daar zowel tennis- als padelbanen (een variant op tennis).

Delftstraat

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de AH-supermarkt aan het 's Hertogenboschplein naar het tenniscomplex aan de Delftstraat kan verhuizen. Momenteel loopt een onderzoek naar de effecten van deze verplaatsing en of eventuele nadelige effecten kunnen worden weggenomen. Dit onderzoek zal deze maand worden afgerond, maar besluitvorming laat dan nog even op zich wachten.

Om de tennisclub niet langer in het ongewisse te laten, heeft de gemeente daarom HNL nu alvast uitgekocht. Het geld wordt terugverdiend op het moment dat de AH-supermarkt er wordt gevestigd. Mocht de gemeenteraad daar uiteindelijk geen toestemming voor verlenen, dan kan op die plek een (andere) projectontwikkelaar de grond van de gemeente kopen om (bijvoorbeeld) woningen te realiseren.