Super COOL! Play Unified Event Jesse Scheefhals daagt Timothy Beck uit

24 oktober 2018 04:00

ALMERE - Wekelijks staat er een artikel in deze krant over een sporter met een verstandelijke beperking. Dit als aanloop naar het Super COOL! Play Unified Event op zaterdag 3 november in Sporthal Waterwijk. Vandaag Jesse Scheefhals van atletiekvereniging AV’81 uit Almere.


De 15-jarige Jesse Scheefhals is sinds 2015 lid van de G-atletiekgroep bij Almere'81. De vereniging omschrijft Jesse als ‘altijd vrolijk, positief en eerlijk. “Sommige oefeningen kan ik niet zo goed vanwege mijn beperking”, aldus Jesse. “Maar daar wordt altijd een oplossing voor gevonden. Samen met een trainer lukken de oefeningen altijd.”
Jesse heeft een positieve invloed op de groep vanwege zijn rake opmerkingen en zijn vrolijkheid. “Elke vrijdagavond ben ik te vinden op de atletiekbaan samen met de andere atleten van de G-atletiek.”
Op zaterdag 3 november doet Jesse mee met het PLay Unified Event. Hij heeft oud-Olympiër Timothy Beck uitgedaagd om met hem een sprintje te doen. “Ik heb altijd veel plezier in het sporten. Maar ik vind het wel spannend om te sprinten tegen Timothy Beck”. Timothy woont in Almere en is actief betrokken bij AV’81. Timothy is één van de weinig atleten die zowel aan de Olympische Zomer- en Winterspelen heeft deelgenomen. Timothy excelleerde op zowel de 60 en 100 meter sprint. Op de Winterspelen heeft hij meegedaan met het bobsleeën.

Gerelateerd

Kringloop
Rijbewijs in een dag
X