SubSub met voorstelling over extreemrechts geweld in KAF

10 oktober 2019 08:31

ALMERE – Theatergroep SubSub speelt zaterdag 12 oktober nog één keer de voorstelling Extreem in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Het stuk confronteert de toeschouwers met extreemrechts geweld én verborgen racisme.

 

 

De voorstelling gaat over een extreemrechtse jongen die door geweldpleging tegen moslims in de gevangenis terechtkomt. Daar komt hij tot het inzicht dat haat zijn leven niet beter heeft gemaakt en hem ook nooit gelukkiger zal maken. Maar als hij probeert uit dit extreemrechtse milieu te komen, blijkt dit moeilijker dan hij vooraf had ingeschat.


Het Almeerse jongerengezelschap speelde Extreem in april meerdere keren in gebouw De Voetnoot, hun eigen thuisbasis. Het is een actuele hedendaagse voorstelling die gaat over racisme, beïnvloeding en identiteit. Wat is de aantrekkingskracht van extreemrechtse organisaties? Wat beweegt jongeren ertoe om zich daarbij te sluiten? Het publiek ziet het gebeuren in deze voorstelling van Subsub.  Niet alleen worden extreme racistische uitingen getoond, ook het verborgen alledaagse racisme in de huidige maatschappij komt ter sprake in het stuk. 

Zaterdag 12 oktober om 20.30 uur is de voorstelling nogmaals te zien in de Kleine Zaal van KAF. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kaf.nl.

Gerelateerd

Ondernemersplein Gemeente Almere
Ondernemersplein Gemeente Almere