Studiejaar ArtScience van start met performance op Almeerderstrand

10 september 2019 07:00

Door Petra Onderwater
ALMERE – Het nieuwe studiejaar van de opleiding ArtScience in Den Haag ging afgelopen week van start met een bijzondere openingsperformance op het Almeerderstrand.


Twaalf internationale studenten hebben drie dagen lang op het Almeerse strand gewerkt aan deze performance. “De ‘uitvinderachtige’ studenten van deze opleiding werken op het grensvlak van kunst en recente ontwikkelingen in wetenschap en technologie”, vertellen docenten Cocky Eek en Kasper van der Horst. “Tijdens de StrandLAB zomerschool op het Almeerderstrand hebben ze vooral gefocust op de elementen en patronen van de natuur, zoals de bewegingen van wind, water en zand.” Een groep genodigden, waaronder wethouder Hilde van Gaderen, werden geblinddoekt meegevoerd over het strand om deze elementen op een intense manier te kunnen ervaren.
Met de opening van het academisch jaar op het Almeerderstrand wil ArtScience het belang van artistiek onderzoek in de buitenruimte onderstrepen. “In de buitenruimte wordt een totaal ander creatief proces opgeroepen dan mogelijk is tijdens lessen in het klaslokaal”, aldus de docenten.
StrandLAB Almere biedt ruimte om te experimenteren met culturele en creatieve activiteiten op het Almeerderstrand. Meer informatie hierover is te vinden op https://strandlab-almere.nl/

Gerelateerd

123inkt
Ondernemersplein Gemeente Almere