Student houdt veiling in kringloopwinkel

13 december 2016 09:00

VELUWSEKANT – Leander Bos organiseert zaterdag 17 december een veiling in samenwerking met kringloopwinkels in Almere. De 18-jarige student aan hogeschool Windesheim Flevoland doet dit in het kader van zijn opleiding Small Business & Retail Management. Tijdens de veiling aan de Palmpolstraat 47 worden kringloopproducten als antieken meubels, vintage kleding en verzamelobjecten geveild.


Van school kreeg Bos de opdracht om binnen een half jaar een ondernemingsplan te schrijven en dit plan ook echt uit te voeren. “Tijdens mijn stage bij een kringloopwinkel kwam ik op het idee om de spullen in kringloopwinkels te veilen”, aldus Bos. “Toen het er na mijn stage nog steeds niet was, dacht ik: dan doe ik het zelf wel!” Bos startte het bedrijf 'Ally Auctions'. "Vernoemd naar 'Ally', zoals Almere onder jongeren genoemd wordt."
De veiling is, volgens Bos, een uniek evenement. “Je hebt dit nergens anders in Nederland. Het is de bedoeling dat het een terugkerend evenement wordt, dat toegankelijk is voor iedereen. Mensen moeten ervan genieten en het gezellig vinden om erheen te komen. Tegelijkertijd draagt het bij aan het milieu door tweedehands spullen een tweede kans te geven.”
De veiling op 17 december wordt gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. “Bij aanvang van de veiling kunnen bezoekers eerst een rondje lopen om de te veilen spullen te bekijken. Daarna wordt er op volgorde geveild. De opbrengst is bestemd voor de kringloopwinkel en mijn bedrijf.” De veiling staat in het teken van het creëren van een leuke sfeer. "Tegelijkertijd wordt er bijgedragen aan de circulaire economie waar de gemeente naar toe werkt.”
Meer informatie: www.allyauctions.nl