Stichting Twisted ziet ‘Kleurenblind’ in expositie over Classick

13 april 2011 05:00

STAD CENTRUM - Stichting Twisted presenteert vrijdag 15 april vanaf 19.00 uur de expositie ‘Kleurenblind’ in de DO Gallery aan de Marktmeesterstraat 18. De expositie staat in het teken van ‘Classick’, een project van de stichting waar hiphop en klassieke muziek wordt samengebracht door Almeerse jongeren.


Bij de feestelijke opening van de expositie wordt het publiek een muzikaal aperitief van de eindvoorstelling van 23 juni door de deelnemende rappers en musici (vooral strijk –en blaasinstrumenten) voorgeschoteld. Tevens is dit het eerste openbare optreden van de deelnemers.
‘Classick’ is een muzikaal project, waar talentvolle jongeren op het gebied van zowel klassieke muziek als hiphop elkaar ontmoeten en hun passie voor muziek met elkaar delen. Aan de hand van het programma van Stichting Twisted volgen deze muzikanten sinds november 2011 diverse workshops en masterclasses van bekende professionals zoals Blaxtar (Kyteman’s Hiphop Orkest), Typhoon, Aart van der Maas en Mirella Pirskanen (Holland Symfonia). Na dit educatieve traject te hebben doorlopen, werkten de jongeren aan nieuw, gezamenlijk repertoire.

Muzikaal voorproefje

‘Kleurenblind’ vertelt de overeenkomsten en verschillen tussen de twee muziekstromingen die aan bod zijn gekomen tijdens het educatieve traject wat de jongeren hebben doorlopen.
De expositie is tot 22 april te zien in DO Gallery, toegang is gratis. Kijk voor meer info op www.classick-project.nl.