Stichting Leisure Belang Almere verzet zich tegen toeristenbelasting

11 juli 2019 11:23

ALMERE - Stichting Leisure Belang Almere (SLBA), de stichting die belangen behartigt van de vrijetijdssector in Almere, verzet zich tegen de plannen voor invoering van toeristenbelasting in Almere. "Vanavond valt het besluit in de gemeenteraad om toeristenbelasting te gaan heffen per 2020. In Almere wordt er waarschijnlijk gekozen voor een hoog tarief. Met € 2,50 per nacht komt Almere direct de landelijke top 5 binnen van duurste plekken om te verblijven. Alleen Amsterdam, Groningen, Eindhoven en Zaandam zijn duurder", aldus Sylvia Kortlevers namens de SLBA. 

 

De stichting behartigt de belangen van de toeristische sector in Almere, om daarmee groei en verbetering van de sector te bereiken. Kortlevers, sinds juli 2019 de kersverse nieuwe voorzitter van de SLBA: ‘’Wij hebben de gemeenteraad gewaarschuwd dat dit zeer hoge tarief de toch al kwetsbare toeristische positie van Almere veel schade zal toebrengen.’’

De aanbieders, maar ook brancheorganisaties als SLBA, RECRON, HISWA en KHN zijn volgens Kortlevers niet betrokken bij de vaststelling en invoering van de tarieven. "Bovendien komt concurrentiepositie van de ondernemers in Almere hiermee nog meer onder druk te staan ten opzichte van private aanbieders zoals boekingsplatforms als Airb&b."

De SLBA heeft de gemeenteraad verzocht om op korte termijn met de branche in gesprek te gaan en daarmee de schade te beperken. Zodat volgens hen de stad Almere daadwerkelijk kan profiteren van de economische groei die toerisme mogelijk maakt.

 

Gerelateerd

X