Stichting Fietsmaatjes slaat vleugels verder uit in Almere

22 november 2019 08:11

ALMERE – Stichting Fietsmaatjes Almere gaat uitbreiden. De stichting werd een half jaar geleden opgericht en voorziet duidelijk in een behoefte. Vrijwilligers maken met een duofiets fietstochtjes met 'gasten'; mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit door een beperking (zien, horen, cognitie of bijvoorbeeld dementie) niet meer zelfstandig kunnen. Ook mensen die eenzaam zijn worden als gast verwelkomd.

In juni kon worden gestart met de eerste eigen fiets in Almere Haven en met een duofiets van Zorggroep Almere in Almere Buiten. In de afgelopen maanden hebben zich tientallen gasten en vrijwilligers aangemeld. Voor de vrijwilligers zijn fietstrainingen georganiseerd om goed met de duofiets overweg te kunnen. Veel vrijwilligers zijn al 'maatje' van een vaste gast en er zijn al veel mooie kilometers afgelegd in Almere Haven en Almere Buiten met thuiswonende gasten en met bewoners van de woonzorgcentra Zephyr en De Overloop.

 

Tweede eigen duofiets
Daarom gaat Fietsmaatjes Almere uitbreiden. Afgelopen donderdag werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de tweede eigen duofiets in gebruik genomen. Een fiets die door sponsoring van het Rabo Stimuleringsfonds en het Almeerse bedrijf Voiceworks kon worden aangeschaft. Met deze fiets komt Fietsmaatjes Almere naar Almere stad, met als eerste wijk Tussen de Vaarten waar fietstochtjes worden gemaakt vanuit woonzorgcentrum Castrovalva.

 

Doorgroeien
In 2020 kan Fietsmaatjes Almere verder doorgroeien. Diverse sponsoren zijn bereid gevonden de aanschaf van drie nieuwe fietsen mogelijk te maken en daarom zullen de duofietsen in de loop van volgend jaar in steeds meer wijken van Almere te zien zijn. Voor de drie nieuwe fietsen wordt op dit moment gezocht naar stallingsruimte in andere wijken van Almere Stad. Door deze uitbreiding zijn nieuwe gasten en vrijwilligers van harte welkom. Zij kunnen informatie opvragen en zich aanmelden via de website www.fietsmaatjesalmere.nl.
De ontwikkeling van Fietsmaatjes Almere is ook te volgen op de Facebookpagina @FietsmaatjesAlm

Gerelateerd

X