Stichting AAP vangt verwaarloosde tijgers op in Spanje

03 december 2019 12:12

ALMERE – Een maand nadat negen ernstig verzwakte tijgers en één overleden dier in erbarmelijke omstandigheden in een paardentrailer aan de Poolse grens werden aangetroffen, brengt Stichting AAP de tijgers nu naar Spanje.

 

Na vier weken te zijn opgevangen in Poolse dierentuin Poznan Zoo, waren vijf van de dieren inmiddels genoeg aangesterkt om naar AAP Primadomus in Spanje vervoerd te worden. De tijgers zijn afgelopen week aangekomen in deze Spaanse vestiging van Stichting AAP. Daar wacht het vijftal gespecialiseerde opvang en alle rust, ruimte en zorg die de verwaarloosde dieren nodig hebben.

 

Extra verwarming
AAP-directeur David van Gennep begeleidde het transport naar Primadomus in het Spaanse Villena: "Als je weet wat deze dieren hebben moeten doorstaan, in die veel te kleine kooien en kratten, zonder goed eten en drinken, zou je ze het liefst nooit meer vervoeren. Maar het moest nog een keer. Onze partner Poznan Zoo heeft geweldig werk gedaan als noodopvang, maar ze konden daar niet blijven. Gelukkig hebben we in Primadomus plek voor dit soort noodgevallen. We hebben er alles aan gedaan o m het transport zo snel, comfortabel en soepel mogelijk te laten verlopen. Voor dit transport is zelfs extra verwarming in de gespecialiseerde transportwagen gebouwd."

 

Adopteren
Niet alleen wil AAP Primadomus, met steun van donateurs, de dieren zo lang als nodig is opvangen, ook werd het proces in gang gezet om eigenaar van de vijf tijgers te worden. Op die manier kan AAP er in de toekomst voor zorgen dat ze niet meer in een circus of slechte dierentuin belanden. De vier resterende dieren blijven in Poolse dierentuinen.

 

Stichting AAP
Stichting AAP vangt sinds 1972 apen en andere uitheemse zoogdieren in nood op. Dat doen ze in het opvangcentrum in Almere en in Primadomus, de Spaanse afdeling waar ze ook grote katten als leeuwen en tijgers kunnen opvangen. Daarnaast pleit Stichting AAP in heel Europa voor betere wet- en regelgeving om te voorkomen dat het aantal dieren in nood blijft groeien.

Gerelateerd

X