Steeds meer klachten over loslopende honden in bossen

09 oktober 2018 12:07

HOUT – De Almeerse boswachters krijgen de laatste tijd steeds meer klachten van bezoekers over loslopende honden, met name in het Cirkelbos en het Kathedralenbos. Bezoekers van deze gebieden zijn welkom met de hond, mits deze aan de lijn is.


De klachten gaan, volgens boswachter Rob Koetsier, vooral over het ongevraagd tegen mensen opspringen van honden en storend gedrag tegen honden die wel aan de lijn zitten. “Daarnaast wordt er nogal eens wild opgejaagd, niet altijd als kwade bedoeling van de hond, maar vaak uit speelsheid”, aldus Koetsier. “Het wild ziet daar echter geen verschil in en rent in paniek weg, met alle gevolgen van dien. Je zal maar als automobilist een ree tegen de voorruit aan krijgen.”
Om dit soort problemen te voorkomen heeft Staatsbosbeheer bepaalde gebieden in de stadsbossen van Almere ingesteld waar honden los mogen lopen, aan de lijn moeten lopen en waar ze helemaal niet mogen komen. De gebieden zijn terug te vinden in de folder 'Met de hond de natuur in', verkrijgbaar bij Buitencentrum Almeerderhout. De digitale folder is te vinden op het blog van Staatsbosbeheer: www.boswachtersblog.nl/flevoland
Staatsbosbeheer gaat de komende tijd meer controleren en handhaven op de naleving van de regels.

Gerelateerd

Woodstock
EHBT
X