Start All Round Media Project

13 april 2011 05:00

ALMERE STAD - Het Jongerenwerk van Stichting De Schoor start in Buurtcentrum De Draaikolk in Waterwijk, met het project ‘All Round Media’. Het project is voor jongeren van 10 tot en met 21 jaar. Met dit project wil Jongerenwerk de jongeren ondersteunen bij het op dit gebied ontwikkelen van hun talent en hen positief stimuleren door hen deze unieke mogelijkheid te bieden.


Twaalf enthousiaste jongeren, genaamd het ‘All Round Media Team’, gaan zich bezig houden met het maken van videoclips, promotiefilmpjes en het filmen van andere jongeren tijdens hun vrije tijd. Deze films gaat het All Round Media Team zelf monteren en plaatst deze clips of filmpjes onder andere op YouTube, zodat iedereen een kijkje in de leefwereld van jongeren kan nemen. De clips en filmpjes, die door het All Round Media Team gemaakt worden, zijn specifiek gericht op het geven van een positieve beeldvorming en op talentontwikkeling van jongeren.
Iedere maand is op YouTube het jongerennieuws te zien over de laatste trends en nieuwtjes voor en over jongeren. Het doel hiervan is het overdragen van kennis over jongeren aan iedereen zodat volwassenen het gedrag van jongeren beter gaan begrijpen. Het project biedt, in samenwerking met professionele docenten, workshops aan voor jongeren in Waterwijk. De jongeren kunnen uiteindelijk doorstromen naar het All Round Media Team. Een onderdeel van de workshops is het maken van een documentaire of videoclip met een door de deelnemers zelfbedacht thema.
De workshops worden gegeven op maandag van 16.00 tot 19.00 en woensdag van 15.00 tot 17.00 uur. Er is nog plek vrij, jongeren tussen de 10 en de 21 jaar kunnen zich aanmelden door het inschrijfformulier te downloaden op www.lerenenwerkenindewijk.nl of op te halen bij Buurtcentrum De Draaikolk in Waterwijk aan Lekstraat 2 in Almere Stad.