SP start petitie: stop de Floriade

19 mei 2020 21:25

ALMERE - De Almeerse SP is vandaag een petitie gestart die de gemeente oproept te stoppen met de Floriade.

'De schreeuw vanuit de bevolking om de stekker uit dit prestigeproject te trekken kan niet langer genegeerd worden', meent de SP die zich daarbij baseert om een peiling van Omroep Flevoland waaruit zou blijken dat 78% wil dat de Floriade stopt.

Volgens de SP worden door de alsmaar oplopende kosten van de Floriade echte problemen zoals de woningnood, toenemende armoede en aanstormende economische malaise niet voldoende aangepakt.

Miljoenen

'De Almeerse politiek moet nu echt inzien dat een evenement niet een succes wordt door er simpelweg miljoenen tegenaan te gooien en onbekwame ruziënde bestuurders met torenhoge salarissen aan te stellen', aldus de SP.'Zo werkt ondernemen niet. Door nieuwe ontwikkelingen als het enorme Almeerse begrotingstekort en de corona-pandemie is een succesvol evenement naar onze mening uitgesloten. Omdat wij de bevolking een stem willen geven in deze discussie en omdat er door een aantal partijen in de gemeenteraad structureel wordt verkondigd dat er net zo veel mensen voor als tegen de Floriade zijn, ondanks dat uit iedere peiling blijkt dat een meerderheid tegen is, lanceren wij de petitie.

De petitie is hier te vinden.