SOGA: al eerder geklaagd over toilet stadhuis

28 januari 2020 08:00

Door Marcel Beijer
ALMERE – De gemeente is al jaren geleden geïnformeerd over de slechte toegankelijkheid van het invalidentoilet in het stadhuis, waar begin januari de 71-jarige invalide Karin Hagendoorn kwam vast te zitten.

 

Dat zegt Frank Hermans van de Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA) dat de belangen behartigt van mensen met een beperking en daarover ook de gemeente adviseert. “We hebben al enkele jaren geleden aangegeven dat de deur de verkeerde kant op scharniert en dat de ruimte te krap is. Nu hebben we naar aanleiding van het artikel in de krant opnieuw een klacht ingediend.”
Hermans beseft dat de gemeente wellicht geen maatregelen kan nemen. “De scootmobiels worden steeds groter. Ook mevrouw Hagendoorn heeft een grote scootmobiel. Maar de ruimte kan niet aangepast worden. Er staat een betonnen draagmuur.”


Alarmkoord

De SOGA heeft zich geërgerd aan de reacties van sommige mensen op de Facebook-pagina van Almere DEZE WEEK. “Ze vonden dat mevrouw Hagendoorn het alarmkoord had moeten gebruiken. Maar dan hebben ze zeker niet gezien dat dat koord op 15 centimeter van de vloer hangt. Ze kan zich nauwelijks bewegen en kan daar helemaal niet bij. Pijnlijk om te lezen voor die mevrouw, die echt een punt heeft. Het is ook gewoon heel beangstigend als je beseft dat je vastzit. Denken ze nu echt dat die mevrouw voor haar lol daar een uur gaat vastzitten?”