Sinterklaaswinkel vol gratis cadeautjes bij Outdoorpark SEC Almere

19 november 2020 11:45

ALMERE – De Pandahut van Outdoorpark SEC Almere is veranderd in een heuse Sinterklaaswinkel, waar iedereen speelgoed kan brengen en vooral ook halen. "Het is bedoeld om elkaar in deze moeilijke tijden even een hart onder de riem te steken", vertelt Joy Both van SEC Almere.

"Ik had zelf wat speelgoed waar mijn dochter niet meer mee speelde op Facebook gezet om weg te geven. Hier werd zo leuk op gereageerd dat ik op het idee kwam voor een Sinterklaaswinkel op SEC. Vooral bedoeld voor mensen voor wie het dit jaar wat moeilijker is om Sinterklaasinkopen te doen", aldus Joy. "Deze coronacrisis heeft duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar wij zijn. Ook voor ons is het een moeilijke tijd, maar wij redden het wel met ons outdoorpark. Nu onze horeca gesloten is, hebben we de ruimte gevuld met speelgoed dat we gratis weggeven. We zijn vrijdag gestart en mensen hebben al ontzettend veel en vooral ook mooie spullen langs gebracht. Hartverwarmend."

Elkaar helpen

Iedereen is welkom om speelgoed uit te komen zoeken. "Ook instanties als het Leger des Heils en Kwintes hebben hier al gebruik van gemaakt voor hun cliënten.Mensen die spulletjes komen uitzoeken zijn zo dankbaar, daar doen we het voor. We moeten elkaar een beetje helpen in deze moeilijke tijden", vindt Joy. 'Iemand opperde dat het ook mooi zou zijn als de speel-o-theken weer terugkwamen in Almere, waar mensen speelgoed kunnen lenen. Dat zou inderdaad voor veel mensen een uitkomst zijn denk ik."

Iedereen is van harte welkom om speelgoed te brengen of te halen bij Outdoorpark SEC Almere aan de Verlaatweg 2, geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

De Pandahut ligt vol met speelgoed. (Foto: Outdoorpark SEC Almere)