Sinterklaas weer feestelijk onthaald in Haven

18 november 2019 09:41

ALMERE – Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdag weer feestelijk onthaald in Almere. ‘s Morgens kwamen zij met de boot aan in de Havenkom in Haven, waar burgemeester Franc Weerwind de sleutel van de stad overhandigde aan de goedheiligman.

 

Op een vloot van botters en aken arriveerden Sinterklaas en zijn pieten zaterdag in de havenkom, waar zij officieel werden ontvangen door de burgemeester. Gezamenlijk begroetten zij alle kinderen langs de route richting de Markt, waar ‘s middags een feestelijke programma van start ging, met onder andere een optreden van de band Trafassi. Daarna togen Sinterklaas en zijn pieten richting Almere Stad, voor een feestelijke Sintparade door Almere Centrum.

Komend weeken is de intocht in Almere Buiten. Sinterklaas wordt zaterdag 23 november om 12.00 uur door wethouder Van Garderen ontvangen op het podium op het Globeplein. Hij blijft de hele middag in Buitenmere in het gezelschap van diverse Pietenbands. Ook zijn er verschillende dansoptredens. Van 11.00 tot 16.00 uur kun je op het Noordeindeplein sjoelen met pepernoten en een coole Sint Kleurplaat maken.

Bekijk hieronder een reportage van de intocht in Almere Haven, gemaakt door fotograaf Fred Rotgans. 

 

Gerelateerd

X