Simone de Kruijk, vertrekkend rector OSG De Meergronden

08 juli 2020 14:50

Door Robert Mienstra

HAVEN – Rector Simone de Kruijk van de middelbare school De Meergronden in Haven heeft een andere baan. Ze wordt rector van het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam Oud-Zuid. "Na 10 jaar Almeers onderwijs en 5 jaar Meergronden wordt het tijd om de blik naar buiten te richten", licht De Kruijk haar besluit om te vertrekken toe.

De rector kijkt met voldoening terug op haar periode op De Meergronden. "Ik heb samen met het team 5 jaar keihard gewerkt aan de onderwijskwaliteit van de school. En niet zonder resultaat. Er is rust gekomen in de school, duidelijkheid en de vriendelijkheid waart door het gebouw." De Kruijk is ook tevreden met de stijgende lijn in de eindexamenresultaten van de school. "Die is er nu al jaren."

Veel mogelijk

De Kruijk noemt De Meergronden het best bewaarde geheim van Almere. "Ik wil daar mee zeggen dat ik iedere leerling in Almere een school als De Meergronden gun omdat er zoveel mogelijk is."

De helft van de leerlingen komt uit Haven en de rest uit andere stadsdelen. "Die kiest vooral voor ons tweetalig onderwijs (mavo-, havo- en vwo-leerlingen kunnen kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO), waarbij ze meer dan de helft van je vakken in het Engels volgen – red.). Deze school is zo bijzonder en wordt ook nog eens prachtig met de nieuwbouw waarbij we een aanjaagfunctie voor het centrum van Haven krijgen. Almere kan er niet omheen om te blijven investeren in de 'oude' stad. De ontwikkelingen rondom de vernieuwing van Haven Centrum en daarmee de keuze voor nieuwbouw van De Meergronden is dan ook een logische ontwikkeling."

Opvolger

Huub Nelis wordt de opvolger van De Kruijk. "Het is een onderwijsman in hart en nieren die veel verstand heeft van jongeren. Hij heeft een aantal boeken op zijn naam ondermeer over het puberbrein en talentontwikkeling van jongeren. Met zijn visie zal hij veel kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van De Meergronden."

Uitdaging

Nu het goed gaat met De Meergronden heeft De Kruijk het gevoel dat haar taak er op de school er zo'n beetje op zit. "Het wordt tijd voor iets nieuws, een nieuwe uitdaging. Het beleid is op orde in de school, niet alleen op papier. We voeren het ook voortvarend uit. De leerlingen en ouders zijn tevreden, het team is flink verjongd en werkt hard aan de school. Ja, ik kijk terug op een heel intensieve periode, maar wel op een mooie tijd die mij als persoon ook weer veel heeft gebracht."

Simone de Kruijk van De Meergronden. (Foto: aangeleverd)