Show van Esko bij 'ALLY-trap' Kamp Seedorf

05 september 2019 08:21

STAD - De Almeerse producer en rapper Esko geeft op zaterdag 14 september om 13.30 uur een gratis show voor alle Almeerders voor de trap op het Forum. Voorafgaand aan de show onthult hij samen met wethouder Hilde van Garderen het permanente ontwerp van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf voor de trap. 

Oorspronkelijk was de trap een tijdelijk kunstwerk, bedoeld om de jongerencultuur van Almere (‘ALLY’) zichtbaar te maken. "Toen het tijdelijke kunstwerk werd verwijderd, waren velen teleurgesteld. Het was dé ALLY-trap geworden. Vandaar dat het gemeentebestuur dit kunstwerk nu voor altijd aan de Almeerse jeugd wil geven", zo laat Kamp Seedorf weten. "Almere behoort tot de top 10 steden in Nederland en daar horen alle kenmerken van een stad bij. De jongeren vertegenwoordigen een belangrijk deel van de Almeerse inwoners. Daarom is het belangrijk om via dit soort uitingen de jongerencultuur zichtbaar te maken."


Dat de jeugd een belangrijke stempel drukt op het imago van Almere, beseffen ze ook bij Almere City FC. Dit seizoen heeft de club de campagne ‘Let’s Build This City’  gelanceerd om de stad en club te verenigen tot een sterk merk. "De ALLY-cultuur is bij elke thuiswedstrijd prominent aanwezig. Niet alleen op de tribunes, maar ook op het veld in de vorm van clubmascotte Ally de Aap, die is uitgeroepen tot ‘Beste Mascotte van de Keuken Kampioen Divisie’." Ally de Aap is op 14 september ook aanwezig en gaat graag met het publiek op de foto bij de trap.

Gerelateerd

Arbodienstverlening 2.0
Ondernemersplein Gemeente Almere