Saunameesters Thermen La Mer winnen NK Duo Opgieten

20 mei 2019 12:08

Door Petra Onderwater
HAVEN – Saunameesters Djuri Reijnen en Lara Jasmijn Jansen van Thermen La Mer zijn Nederlands Kampioen Duo Opgieten geworden. "Het was de allereerste keer dat we aan een wedstrijd meededen en het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk dat we de titel hebben gepakt", vertelt het duo.


De trofeeën staan te pronken in de entreehal van het wellnesscentrum aan het Scoutingpad. Djuri en Lara verzorgen daar als saunameesters normaal gesproken de standaard opgietingen voor de gasten, maar tijdens de finale van het NK in Houten ging het er heel anders aan toe. Het duo maakte er een echte show van, in jaren ’50 stijl. Gekleed in een knalpaars pak en een jurk met petticoat presenteerden Djuri en Lara hun Lollipop showopgieting. "Ik kom uit de theaterwereld en Lara doet naast haar saunawerk entertainment bij Landal, dus we weten wel hoe we het publiek moeten vermaken", vertelt Djuri. "De jury was vol lof over onze finale-opgieting, vooral vanwege ons enthousiasme en de originaliteit."

 

Optimale beleving

Maar alleen een showtje weggeven is niet genoeg. "Het gaat om het totaalpakket. De totale beleving van geur, muziek en verplaatsing van de warme lucht",aldus Lara. "Dat laatste deden we door middel van waaiers en handdoeken, waarbij we ook onze handdoeken overgooiden naar elkaar. Dat was nog best spannend, want tijdens de repetities ging dat niet altijd goed", lacht ze. Het ‘wapperen’ is echt een vak apart, vertelt Djuri. "Het verveelt nooit. Ook bij de gewone opgietingen probeer je iedere keer voor een optimale beleving te zorgen, of het nu om een milde ontspanningsopgieting gaat, of om een stevige hete opgieting."

 

Keihard werken

De overwinning smaakt naar meer. "We zijn zeker van plan om meer wedstrijden te doen samen als duo. Maar we gaan eerst even bijkomen, want het was keihard werken. We hebben hier de afgelopen maand zeker vijf keer per week van 08.00 tot 10.00 uur getraind, voordat de eerste gasten kwamen. Het is bovendien een behoorlijke aanslag op je spieren."
Zaterdag 25 mei en zaterdag 1 juni zullen Djuri en Lara hun winnende showopgieting nog een keer in vol ornaat uitvoeren bij Thermen La Mer. "Bij grote belangstelling misschien meerdere keren op deze dagen. We willen dit graag met zoveel mogelijk gasten delen, in een ontspannen sfeer zonder wedstrijddruk."

Meer informatie over de Almeerse Day Spa aan het Scoutingpad 3 in Almere Haven is te vinden op www.thermenlamer.nl of www.facebook.com/thermenlamer.

Gerelateerd