Saskia zamelt ruim 1.000 euro in voor de Luisterlijn

30 juli 2020 10:05

ALMERE - Vrijwilligster Saskia uit Almere heeft ruim 1.000 euro opgehaald voor de Luisterlijn. Het bedrag wordt besteed aan training en opleiding van nieuwe vrijwilligers die via de Luisterlijn emotionele steun op afstand bieden.

In eerste instantie wilde Saskia geld inzamelen door samen met haar zoon een deel van de Camino te lopen, van Porto naar Santiago de Compostella, een wandeling van 272 kilometer. Echter vanwege Corona kon dit plan niet doorgaan. Toch weerhield dat haar er niet van om door te gaan met het inzamelen van geld voor de Luisterlijn. Uiteindelijk haalde ze maar liefst 1035,61 euro op.

Gesprek

Saskia weet hoe belangrijk een luisterend oor is. Sinds een halfjaar is ze vrijwilliger bij de Luisterlijn. "Ik merk hoeveel mensen behoefte hebben aan een gesprek van mens tot mens. Vooral bij verdriet, pijn of eenzaamheid. Daarom is dit werk zo belangrijk. Ook ik heb een periode meegemaakt, waarbij ik behoefte had aan een luisterend oor, vooral 's nachts. Ik wilde dat ik toen had geweten dat de Luisterlijn bestond."

Training

In overleg met Saskia wordt de opbrengst gestoken in de training van vrijwilligers. Zo wordt er een extra trainingsmodule ontwikkeld die vrijwilligers handvatten biedt bij het stimuleren van de zelfredzaamheid van (eenzame) gesprekspartners. Saskia: "Iets wat ik van harte toejuich, omdat het belangrijk is om jezelf te kunnen redden. Dat geeft ook zelfvertrouwen en zo kom je steeds weer een stapje verder in je eigen kracht te staan. Hoe mooi is het om daar een steentje aan bij te kunnen dragen."

Inzet

Directeur-bestuurder bij de Luisterlijn, Leo Noordegraaf, is onder de indruk van haar inzet en het opgehaalde bedrag: "Het is prachtig om te zien en te ervaren met hoeveel toewijding en betrokkenheid Saskia zich inzet voor de Luisterlijn. Door te bloggen over haar leven en haar persoonlijke ervaringen heeft ze veel mensen geraakt."

Leo Noordegraaf en Saskia de Graaf. (Foto: aangeleverd).

Gerelateerd

Almeerse  Banen
Kringloop