Russische kunstschilder exposeert in Café op 2

02 april 2018 13:50

STAD CENTRUM – In Café op 2 aan het Stadhuisplein 2 exposeert de Russische kunstschilder en grafisch vormgever Alina Alieva haar werk. ‘Er zijn geen taboes in mijn kunst.’


Alina Alieva maakt ‘moderne kunst met een boodschap’. “Wat die boodschap inhoudt, is per individu verschillend en iedereen geeft er een eigen invulling aan. Uiteraard maak ik elk kunstwerk uit een bepaalde emotie. Het leven is een bijzonder iets. Ik probeer verschillende stukjes uit mijn leven of iemand anders op een doek vast te leggen. Soms voel je de pijn van iemand, soms is er verdriet maar tegelijkertijd is er ook heel veel liefde. Ik probeer dat op elk doek weer te geven. Emotie, gevoel, spanning, ik maak reacties los en breng gesprekken op gang met mijn kunst. Er zijn geen taboes in mijn kunst, grenzen zijn er ook niet.”
Alieva is 21 juni 1988 geboren in Moskou, Rusland. In 2004 verhuisde ze naar Nederland waar ze tot 2017 in Heerenveen woonde. Daar is ze begonnen met schilderen. Sinds kort woont Alieva met haar gezin in Almere.
De schilderijen van Alina Alieva zijn nog zes weken te zien in Café op 2.

X