Ruim 2500 geïnteresseerden voor HighNote

10 september 2020 13:35

STAD CENTRUM – Ruim 2500 geïnteresseerden hebben zich gemeld voor een appartement in het nieuw te bouwen appartementencomplex HighNote. De bouw start in het eerste kwartaal van 2021.

Dat zegt een woordvoerder van projectontwikkelaar AM. HighNote komt op de plek van het kleine parkeerterrein, tegenover het politiebureau aan de Landdrostdreef.

In februari van dit jaar was er een inloopavond voor belangstellenden waar ook al honderden mensen op af kwamen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de bouwstart dit jaar zou plaatsvinden, inmiddels is die planning verschoven naar het eerste kwartaal 2021. De bouw zal ongeveer twee jaar in beslag nemen.

150 huurwoningen

Het wooncomplex gaat circa 150 huurwoningen voor jongeren tellen. Zestig van de 150 appartementen zijn zogenoemde 'Friends-woningen' waarbij twee huurders een eigen slaap- en badkamer hebben, maar de woonkamer, keuken en balkon samen delen. Op die manier kan de huurprijs laag worden gehouden, volgens AM. Beide bewoners tekenen een eigen huurcontract en op het moment dat één van beiden verhuist, mag de ander een nieuwe huurder aanbrengen.

De overige woningen zijn twee- tot driekamer appartementen van 50 tot 80 m2. Ook is er een eigen fietsenstalling in het pand. In de plint van het complex komen winkels.

Een artist impression van HighNote. (Aangeleverd)