Rugby’ers laten snor staan voor het goede doel

31 oktober 2018 12:21

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Al enkele jaren staat de maand november bekend om de goede doelen-actie Movember. Mannen laten hierbij de snor staan om aandacht te vragen en geld op te halen voor het goede doel. Dat doel kan kort worden omschreven als ‘de gezondheid van de man’.


Ook een aantal leden van Rugby vereniging RC Bulldogs Almere zetten zich in voor dit doel. Vorige week was de aftrap voor de Movember-actie 2018 in het clubhuis van de rugbyvereniging op sportpark Fanny Blankers-Koen. Bezoekers van deze, door clublid Lennaert Geerts georganiseerde fundraise-avond, konden genieten van een hapje en een drankje. De deelnemende leden aan de actie werden professioneel gladgeschoren door de aanwezige barbier van Dandy’s Barbershop.
Het geld dat is opgehaald en dat ook later in de maand nog zal worden ingezameld, wordt gedoneerd aan het goede doel, Movember.

Talent

Rugby is in Nederland een groeiende sport, mede door de positieve manier waarop het naar buiten komt. The Bulldogs kunnen die positieve aandacht goed gebruiken. Zo is de club enorm trots dat Jens Veenendaal geselecteerd is voor het Nederlands team onder 17 dat dit weekend in Amersfoort een interland tegen België speelde. Veenendaal, opgeleid bij de Bulldogs en inmiddels speler van het Colts team, mocht zijn debuut maken in de jeugdselectie. Op het zonovergoten veld van Eemland werd de stevige, maar eerlijke wedstijd uiteindelijk gewonnen door de Belgische selectie. Na het eindsignaal hadden de Belgische spelers de achterlijn eenmaal meer weten te bereiken en daarmee werd de eindstand 10-15.

Gerelateerd

Woodstock
HV Almere
X