Robert Mienstra lanceert columnboeken

17 oktober 2019 11:13

STAD CENTRUM – Robert Mienstra, journalist en columnist bij deze krant, presenteerde afgelopen woensdag twee columnboeken in de nieuwe zaal van de bibliotheek. Vele prominente Almeerders waren daarbij aanwezig.

 

Mienstra schrijft al sinds 1998 columns voor een groot publiek. Aanvankelijk voor de abonneekrant Dagblad van Almere, later voor Almere Vandaag en de laatste vijftien jaar voor Almere DEZE WEEK. In die tijd bekeek Mienstra zijn stad als columnist, maar soms ook via de ogen van ‘buurman Karel’, een drinkebroer die de stad op zijn eigen wijze beschouwde. Vandaar ook dat Mienstra twee boeken tegelijk uitgeeft: één met alle 144 (!) columns over buurman Karel en één met tijdloze columns onder de titel ‘Ik wil opzeggingen’. 

 

Op scherp

De titel verwijst naar een uitspraak van ex-redactiechef Cor van Mulligen van het Dagblad van Almere die Mienstra als columnist op scherp zette. Want een columnist hoeft geen weloverwogen mening te hebben – die moet de boel wakker schudden met een eigenwijze, soms omstreden, mening. ‘Als een lezer een abonnement opzegt, heb je in ieder geval iets gevoeligs bespreekbaar gemaakt’, doceerde Van Mulligen aan Mienstra.
“En dat werkte”, grapte Mienstra tijdens de presentatie. “Het Dagblad van Almere ging snel ter ziele.”

 

Breder karakter

Mienstra had zijn presentatie van zijn twee boeken een breder karakter gegeven: in de bibliotheek werd Almere bekeken door de ogen van journalist en historicus Casper van den Broek en publicist/fotograaf Bart Buijs. De bijeenkomst werd bezocht door veel bekende Almeerders, waaronder raadsleden wethouder Julius Lindenbergh en ex-wethouders als Henk Smeeman en Wim Trieller.  De eerste exemplaren werden overhandigd aan Henny van Mulligen, de vrouw van chef Cor, en aan de kinderen van buurman Karel.

De boeken van Mienstra zijn te koop door een mailtje te sturen naar mail@robertmienstra.nl of via bol.com.

 

 

Gerelateerd

EHBT
HV Almere
X