Redacteur Hestia Ruben neemt afscheid

19 juni 2018 10:00

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE – Ruim 12 jaar lang schreef Hestia Ruben voor Almere DEZE WEEK over allerlei onderwerpen. Volgende week neemt de betrokken redacteur afscheid van deze krant om te beginnen aan een nieuwe uitdaging. “Ik laat me omscholen tot leerkracht in het basisonderwijs.” De krant van 27 juni is de laatste krant waaraan Hestia meewerkt.


Kort nadat Hestia haar opleiding had afgerond ging ze als redacteur aan de slag. “Ik wilde graag schrijven en ging langs op het kantoor bij Almere DEZE WEEK met de vraag of er werk voor mij was. Het was een leuk gesprek. Ik werkte een ochtend mee op proef. Ik was nog niet thuis, of ik werd al gebeld. Ze zagen het wel zitten en ik kon gelijk beginnen. Ik had het hier zo naar mijn zin dat ik nooit meer ben weggegaan.”

Open blik

Werken op de redactie omschrijft Hestia als ‘dynamisch’. “Je ontmoet veel mensen en hoort en schrijft over veel verschillende onderwerpen. Je komt op veel plekken en leert de stad zo goed kennen: je staat er middenin. En elke dag is anders. Ik heb hier zoveel geleerd. Om met een open blik te kijken om onbevangen iemands verhaal aan te kunnen horen. Maar ook om kritisch te zijn en om door te vragen. Om voor de stad belangrijke zaken voor het voetlicht te kunnen brengen.”
Uiteenlopende onderwerpen passeerden de revue. “Het bezoek van het Koninklijk Huis aan Almere op Koninginnedag in 2006 is één van de dingen die me het meest is bijgebleven. Ik mocht met het gezelschap meelopen en verslag doen. Ook bij het bezoek van, destijds nog, prins Willem-Alexander, was ik erbij. De naturalisatie van twee geadopteerde meisjes eind vorig jaar, die vanaf hun geboorte al in Almere wonen, maakte veel indruk op me. Hun adoptiemoeder streed jarenlang om dat voor elkaar te krijgen. Toen ze in contact kwam met voormalig wethouder Froukje de Jonge lukte het om dit voor elkaar te krijgen. Het was heel bijzonder om deze naturalisatieceremonie mee te mogen maken.”
Nieuwe uitdaging

Het is, volgens Hestia, nu tijd voor een nieuwe uitdaging. “Ik heb een leuke basisschool gevonden in Amsterdam waar ik inmiddels ben gestart. Mijn studie ga ik volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. Over twee jaar ben ik in het bezit van mijn Pabo-diploma. Het onderwijs is ook een dynamische werkplek waar veel gebeurt. Ik vind het vooral leuk dat ik kinderen zie groeien. Ik vind het belangrijk om daaraan bij te dragen. Daar krijg ik energie van.”
Hestia gaat haar collega’s enorm missen. “Het zal raar zijn als ik hier niet meer werk. Als ik dan iets tegenkom op social media of als ik door de stad fiets, besef ik dat ik daar niet meer over zal schrijven. We hebben een leuk team, we lachen en huilen met elkaar. Ieder hebben we onze eigen kwaliteiten en we vullen elkaar goed aan. Samen maken we een mooi product. Ik wil iedereen bij Almere DEZE WEEK bedanken voor een mooie en leerzame tijd. Mijn liefde voor de stad blijft. Mensen klagen vaak over Almere, maar er is hier zoveel te doen en er zijn zoveel mensen die dingen ondernemen om er een volwaardige stad van te maken. Ik ben blij dat ik hier met mijn verhalen deel van mocht uitmaken.”

X