'Realiseer betaalbare woningen in villawijk Overgooi'

23 juni 2020 10:10

OVERGOOI – In de villawijk Overgooi moet ook ruimte worden gecreëerd voor betaalbare woningen, in het middensegment. Dat stellen de PvdA, SP, Partij voor de Dieren en AP/OPA voor. Volgens de partijen is er in de chique wijk ruimte voor '200 tot 800' betaalbare woningen.

De grond in Overgooi werd destijds vrijgemaakt om een alternatief te bieden aan mensen met een dikke portemonnee en die niet per se in 't Gooi willen wonen. Inmiddels is een deel van de wijk voltooid, maar is er ook nog veel braakliggend terrein. Om de villa's genoeg ruimte te bieden is de de minimale kavelgrootte momenteel 1500 vierkante meter. PvdA, SP, Partij voor de Dieren en AP/OPA stellen voor om daar verandering in te brengen.

"Alleen al in het zuidelijk deel van fase 2 van Overgooi kunnen we volgens mij met gemak tussen de 200 en 800 woningen realiseren', zegt Erik Teunissen van de PvdA. "Dat is afhankelijk van de dichtheid en kavelgrootte. In heel Overgooi kunnen we zo tussen de 180 en 3600 woningen realiseren."

Teunissen stelt dat het voorstel snel gerealiseerd kan worden. De grond is al bouwrijp gemaakt, wel zal het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden.

Of het plan van de partijen kans van slagen heeft, wordt komende donderdag al duidelijk als het voorstel besproken wordt in de gemeenteraad.

Archieffoto: aangeleverd