RC Racing Almere wil groeien

25 juli 2020 10:00

Door Petra Onderwater

ALMERE – Racen en stunten met hun radiografisch bestuurbare X-Maxx auto's vinden Almeerders André en Heinze het leukste dat er is. Op hun Facebookgroep RC Racing Almere delen zij filmpjes, tips en tricks.

"We organiseren ook meetings, want het is natuurlijk nóg leuker om samen met anderen te racen", vertelt de 31-jarige André. Zelf is hij er nog maar een half jaar actief mee bezig, maar de Almeerder is er helemaal door gegrepen. "Ik ging een keer mee met mijn vrienden, gewoon om te kijken. Maar toen ik zelf ook even mocht rijden, was ik meteen verkocht", vertelt hij. "Je kunt geweldig stunten met zo'n auto. We hebben schansen gemaakt om te kunnen springen en bijvoorbeeld salto's te maken."

Maar ook het sleutelen aan de auto's vinden de mannen mooi. "Het is leuk om je auto op te pimpen met nieuwe onderdelen, zoals een andere bumper of nieuwe wielen. Via onze Facebookgroep kunnen we elkaar vragen stellen, tips geven en inspireren."

Meetings

De Almeerders komen via sociale media ook in contact met andere racegroepen in het land. "Zo hebben we meetings georganiseerd met een soortgelijke groep in Rotterdam. Wij zijn een keer daarheen gegaan om te racen en zij zijn een keer hierheen gekomen."
De mannen zoeken steeds weer een andere plek op om te racen, bijvoorbeeld op het strand. "Maar het zou natuurlijk geweldig zijn als we ooit een eigen vaste plek in Almere kunnen krijgen."

De mannen van RC Racing Almere zouden het leuk vinden als meer liefhebbers zich aansluiten bij hun groep. "We zijn nog klein en niet heel ervaren, maar we doen het met heel veel plezier en hopen in Almere te kunnen groeien. Er zijn ongetwijfeld veel meer stadgenoten die zo'n auto hebben en het misschien leuk vinden om gezamenlijk te racen. Iedereen is welkom, jong en oud."

RC Racing Almere is te vinden op Facebook en Instagram.

De auto's van de Almeerse vrienden Andre en Heinze. (Foto: Linda Huisman)