PVV vraagt debat aan over wethouders-kwestie

12 november 2019 11:37

Door Marcel Beijer
ALMERE – De PVV heeft naar aanleiding van de wethouderskwestie voor komende donderdag een debat aangevraagd. Volgens oppositieleider Toon van Dijk van de PVV heeft het college de raad op het verkeerde been gezet.


Onlangs beweerde het college dat er bij de benoeming van een nieuwe PvdA-wethouder zou worden vastgehouden aan zeven wethouders. “Nu blijkt uit de berichtgeving dat de coalitiepartijen grote druk op de PvdA hebben uitgeoefend om de vacante wethouderspost op te geven en verder te gaan met zes wethouders. Dat is dus beduidend andere informatie dan eerder in het debat tegen de gemeenteraad is gezegd. Het is ook weer typisch het PvdA-geluid dat het eigen belang voorop stelt. De partij gaat weer eens door roeien en ruiten om de socialistische baantjescarrousel draaiende te houden."

Maandagmiddag werd bekend dat Laura Bouwmeester wordt voorgedragen als wethouder namens de PvdA. Van Dijk: “Ik lees dat de coalitiepartijen daar totaal door verrast zijn. Ik wil weten wat er speelt.”

Komende donderdag wordt tijdens de Politieke Markt een motie besproken waarin Leefbaar Almere, AP/OPA en PVV opdragen om met zes wethouders verder te gaan. Dat leidt nu dus tot een debat.

 

Gerelateerd

123inkt
Arbodienstverlening 2.0