PvdA wil af van raadslid Hassan Buyatui

11 februari 2019 20:29

Door Robert Mienstra

ALMERE – De Almeerse PvdA wil af van haar raadslid Hassan Buyatui. Inmiddels is de partij een terugroepingsverzoek begonnen wat inhoudt dat Buyatui moet terugtreden als raadslid en niet meer welkom is in de fractie.

 

“Het klopt dat er een terugroepingsverzoek voor mij is ingediend bij het partijbureau”, zegt Buyatui desgevraagd. “Het partijbureau moet het verzoek van de lokale afdeling van de PvdA nog bekijken”, zegt het raadslid, “Zolang deze procedure loopt wil ik er verder niets over zeggen.” Ook op de vraag of hij na een negatieve beslissing door het partijbureau terugkomt als eenmansfractie wilde Buyatui niet beantwoorden.

 

"In de afgelopen maanden is er helaas een verwijdering ontstaan tussen zes leden van de PvdA-fractie en Hassan Buyatui", meldt fractievoorzitter Leida Hohle in een reactie namens het afdelingsbestuur en de fractie van de PvdA. "Nadat diverse mediationpogingen niet tot een herstel van de relatie hebben geleid, hebben fractie en afdelingsbestuur een verzoek tot terugroeping bij het landelijk partijbureau van de PvdA gedaan. Deze procedure bij de commissie van goede diensten loopt momenteel. Zolang deze procedure loopt, kunnen we niet inhoudelijk op de situatie ingaan. We betreuren dat dit voortijdig in de publiciteit gekomen is omdat het Hassan en de PvdA schade toebrengt. Gezien het feit dat de eerste berichtgeving anoniem is (Deze kwam binnen bij de redactie van deze krant- red.) hebben wij de indruk dat dit een eenspersoonsactie is van iemand die rancuneus is en moedwillig de partij en individuen wil schaden."

 

Buyatui werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart met voorkeurstemmen gekozen voor de PvdA, net als ruim vier jaar geleden. Opvallend was al dat Buyatui de laatste maanden minder prominent actief was in de raadsvergaderingen. Afgelopen donderdag stemde hij als enige van de fractie van de PvdA voor de motie van wantrouwen tegen wethouder Jaap Lodders die lid is van het college van Burgemeester en Wethouders dat door d PvdA gesteund wordt.

Gerelateerd

X