PvdA nu ook voor doorgaan Floriade

16 juni 2020 18:15

Door Robert Mienstra

ALMERE – De PvdA zal in de gemeenteraad voor het doorgaan van de Floriade stemmen. Dat meldt fractievoorzitter Ruud de Jonge. "De PvdA heeft wel haar aanvankelijke enthousiasme omgezet naar een getemperd realisme." Daarmee is een overgrote meerderheid van de raad voor doorgaan van het evenement.

"De Floriade houdt Almere bezig. Het kan en moet beter", stelt De Jonge. "Het no go-moment is al lang gepasseerd en nu stoppen brengt de stad schade toe. We geloven in de kansen van de Floriade, maar zien ook de risico's. Een duivels dilemma. Hoe leggen we uit dat broodnodig geld bij cruciale voorzieningen in het Sociaal Domein worden weggehaald en tegelijkertijd extra geld voor de Floriade wordt gevraagd. Wij zijn op zoek naar een betere balans en zullen daarvoor blijven strijden."

Voor de PvdA komt het er uiteindelijk op neer dat zij de Floriade ziet als een blijvende verrijking voor de stad. "De Floriade moet beter en daar zullen wij onze bijdrage aan leveren en daarbij zeker het Sociaal Domein niet vergeten", aldus De Jonge.

Fractievoorzitter Ruud de Jonge van de PvdA. (Foto: aangeleverd)

X