Praktijkonderwijs PrO Almere Bachweg gezonde school

03 april 2018 10:01

MUZIEKWIJK – PrO Almere aan de Bachweg heeft uit handen van wethouder René Peeters namens GGD Flevoland het vignet 'Gezonde School' ontvangen. De school voldoet aan alle criteria om zich een Gezonde School te mogen noemen.


Een half jaar lang is er door leerlingen en docenten hard gewerkt aan het behalen van het themacertificaat voeding. Een school krijgt het certificaat als ze naast een gezonde kantine in alle leerjaren goede lessen geven over wat gezonde voeding betekent voor het lichaam. Zo is bijvoorbeeld de kantine verbouwd, is er wekelijks aanbod van gezonde broodjes en soep en zijn er drinkwaterpunten in de school geplaatst. Ook is het aanbod van de winkel, die door de leerlingen wordt beheerd, aangepast en is er nieuw lesmateriaal aangeschaft.

Meer Gezonde Scholen

“We willen veel meer Almeerse Gezonde Scholen”, zegt Peeters. “Van de negentig scholen in Almere mogen nu negen scholen zich Gezonde School noemen. Dat is te weinig, vooral omdat de jeugd in Almere gemiddeld zwaarder is dan in de dorpen van Flevoland en de rest van Nederland. PrO Almere Bachweg is daarom een goed voorbeeld voor andere scholen. De komende jaren stimuleren we scholen om hard te werken en ook een Gezonde School te worden.”

Gerelateerd

X