Prachtige Poortenaren gehuldigd

21 december 2018 12:50

POORT - Bettie Woord, Paul Offerman en Hennie Tibben zijn tijdens de Poort Eindejaarsborrel als ‘Prachtige Poortenaar’ gehuldigd door wethouder Jerzy Soetekouw. Inwoners en ondernemers in Poort konden bewoners van hun stadsdeel nomineren als blijk van waardering voor hun inzet voor en met bewoners van Poort.


Bettie Woord is al een aantal jaren betrokken bij de Schone Poort. Dit is een ‘kerk op wielen’ die aanwezig is bij zo veel mogelijk evenementen in Poort. Iedereen (gelovig of niet, en welk geloof dan ook) is welkom voor een luisterend oor. Daarnaast zette Woord zich in voor de creatieve markt Poort met Passie en wandelt ze elke dinsdagochtend door weer en wind met bewoners.

Poort Sociaal

Paul Offerman is één van de ouders van de jongeren met een lichamelijke beperking die begeleid zelfstandig wonen bij Woonmere. Als vader van een bewoonster zette hij zich in voor de juiste woonruimte, begeleiding en dagbesteding, maar dacht hij ook na over hoe de jongeren in contact kunnen komen met de buurtbewoners. Zo bedacht hij het Festival Poort Sociaal, dat al een paar jaar vlak voor de zomer plaatsvindt.
Tiny Housing

Hennie Tibben was de eerste bewoner van het Tiny Housing-terrein in het Homeruskwartier. Daarvoor heeft ze zelf de aansluitingen op water, stroom en internet geregeld, waarmee ze het voor de andere Tiny House-bewoners makkelijker maakte. Verder is Tibben de drijvende kracht achter Poort Schoon. Elke maand gaat ze met een groep bewoners zwerfafval prikken. Zij heeft een plan bedacht om alle scholen in Poort hiervoor actief te krijgen.