Praat mee over de toekomst van Almere

03 december 2018 13:39

ALMERE - In Almere wonen inmiddels ruim 200.000 mensen. Deze Almeerders hebben allemaal ervaring met wonen en leven in de stad. De gemeente Almere wil deze kennis en ervaring graag beter benutten bij het maken van toekomstplannen. Daarom worden vanaf aanstaande maandag 10 december een reeks stadsgesprekken geoorganiseerd voor inwoners, ondernemers en partners in de stad.


Ook gaat de gemeente vanaf vrijdag 14 december in alle stadsdelen de markten op om zoveel mogelijk Almeerders te spreken. Met deze stadsgesprekken wil de gemeente haar oor te luisteren leggen bij inwoners, ondernemers en partners in de stad.

Thema’s

De toekomst van Almere staat centraal. Hoe denken inwoners bijvoorbeeld over mobiliteit in Almere, is er voldoende ruimte om te wonen in de toekomst, hoe zit het met de leefbaarheid, wat betekent het als Almere aardgasvrij wordt en hoe blijft Almere ook in de toekomst een gezonde, leuke en leefbare stad? Wensen en zorgen over thema’s als Energie, Mobiliteit, Wonen en Duurzaamheid komen aan bod. De informatie uit deze gesprekken in de stad wordt gebruikt voor op te stellen visies en beleidskaders. Mede op basis van deze informatie volgt een tweede ronde stadsgesprekken in de eerste helft van het nieuwe jaar, waarin concepten van de nieuwe visies voor de toekomst worden voorgelegd aan de stad. Daarna volgt agendering in de gemeenteraad van de verschillende visies en beleidskaders.

Bijeenkomsten

Inwoners en partners zijn welkom voor de stadsgesprekken:

Haven - maandag 10 december van 19:45 tot 21:30 in Cultureel centrum Corrosia, Markt 43
Stad - dinsdag 11 december van 19:45 tot 21:30 in de Burgerzaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1
De gesprekken beginnen beide avonden om 20:00 uur.

De gemeente bezoekt ook de markten in Almere op:

Markt Haven vrijdag 14 december 10-12 uur
Boerenmarkt Kemphaan zaterdag 15 december van 10-12 uur
Markt Stad zaterdag 15 december van 14-16 uur
Markt Buiten donderdag 20 december van 10-12 uur

X