Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen

12 december 2017 15:18

ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René Eekhuis, voormalig raadslid van de PVV en momenteel raadslid namens de eenmansfractie Fractie Eekhuis. De eerste actie van Respect Almere is een onderzoek onder leden van het Raadspanel over radicale imams. Eekhuis gaat de raadsgriffie vragen om het onderzoek uit te voeren.


Eekhuis wil het Raadspanel, zo’n 2.000 Almeerders die zich hebben opgegeven om hun mening te geven over onderwerpen die hen door raadsleden wordt voorgelegd, vragen of Almeerders radicale imams welkom heten.
Respect wil voorkomen dat radicale ‘haat-imams’ via de moskee de bestaande en gevestigde waarden en normen van de Almeerse en Nederlandse samenleving ondermijnen. Eekhuis: “Wie Nederland wil veranderen heeft daarvoor onze democratische middelen. Dat zijn hier de afspraken en dat is waar Respect voor staat. Regels zijn regels en afspraken zijn afspraken. Wie zich daaraan niet wil conformeren en wie niet die democratische wegen wil bewandelen, heeft hier niets te zoeken. Eerder sprak de Almeerse gemeenteraad zich hier al tegen uit, maar een peiling of onderzoek heeft hierover nog niet plaatsgevonden.”

Bewoners betrekken

Respect wil bij Almeerse kwesties bewoners bij de besluitvorming betrekken en ‘meningen blijven peilen’. “Dat is één van de fundamenten van onze nieuwe landelijke Politieke Partij”, aldus Eekhuis. “De afstand tussen de inwoners en de politiek moet zo klein mogelijk zijn en er moet doorlopend contact zijn over wat Almeerders wel en niet willen.”
De fractievoorzitter wil de komende jaren zelf ook een panel met Almeerders oprichten. “Zodat wij steeds opnieuw direct met Almeerders kunnen communiceren en naar hun mening kunnen vragen.”
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via AlmerePanel@respectnederland.nl

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
Kringloop
X