Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht

17 januari 2018 12:25

HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de deuren gesloten. Het nieuwe politiesteunpunt, wat het bureau aan het Bivak ook was, is aan de Kerkgracht 32. De dienstverlening in Almere Haven blijft hetzelfde.


“Een steunpunt betekent dat er is een balie is voor het doen van aangifte en een plek voor een gesprek met een wijkagent”, licht wijkagent Jeffrey Halsema desgevraagd toe. “Het is geen opkomstlocatie, dat is het bureau aan de Baljuwstraat in Stad wel. Sinds de samenvoeging van die twee bureaus, Stad en Haven, is Stad de plek vanwaar noodhulp en de recherche georganiseerd is en hoe we nu al ruim een jaar werken. Aan de Kerkgracht in Haven kun je aangiftes doen, maar omdat dat tegenwoordig ook al veel via internet gebeurt hoeven we geen groot kantoor open te houden.”
Het bureau aan het Bivak, de plek van het eerste politiebureau van Almere, is verruild voor die aan de Kerkgracht omdat het pand verouderd was. “Er was veel achterstallig onderhoud en de kosten voor het opknappen waren te hoog. Toen is de afweging gemaakt: opknappen of verhuizen. Verhuizen was de meest aantrekkelijke optie.”
Wijkagenten
Voor een gesprek met een wijkagent kan via 0900-8844 een afspraak gemaakt worden. De wijkagenten van Haven zijn Michiel van Os, Sytze Stel en Ronald Buitenhuis. Om persoonlijk aangifte te doen is het bureau op de nieuwe locatie ongewijzigd open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Een melding of aangifte doen via internet kan 24 uur per dag via www.politie.nl. Indien gewenst beschikken agenten over digitale middelen om aangifte op te nemen op locatie, zoals bij mensen thuis. Daarnaast is de politie altijd telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of spoed via 112.
Andere politiebureaus in Almere zijn te vinden aan de Baljuwstraat 2 (centrum Stad), Operetteweg 5a (Muziekwijk) en Giraffeweg 7-9 (Faunabuurt).