Politie pakt brutale telefoondieven op

26 mei 2020 16:20

ALMERE – Een 52-jarige man is op maandagmiddag 25 mei rond 15 uur op straat beroofd van zijn mobiele telefoon, nadat hij via internet een afspraak had gemaakt om deze te verkopen.

Het slachtoffer sprak op verzoek van de potentiële koper af bij een horecagelegenheid aan de Oorweg in Haven. Toen de zogenaamde koper de telefoon wilde bekijken, zette hij het op een rennen en verdween hij met de telefoon. De verdachte rende in de richting van het Busplein waar een bromfiets met draaiende motor klaarstond.

De twee daders probeerden vervolgens te vluchten, maar het slachtoffer startte de achtervolging en kon de bromfiets een duw geven, waardoor deze omviel. Hierop liet een van de daders een mes zien en besloot het slachtoffer zichzelf in veiligheid te brengen.

Toezichthouders ter plekke zagen wat er gebeurde en volgden het duo op de bromfiets. De daders konden even later door de politie worden aangehouden. Het gaat om een 16- en een 17-jarige jongen uit Almere. De scooter waar ze op reden bleek eveneens gestolen te zijn en de jongens worden verdacht van meerdere strafbare feiten.

(Foto: Fred Rotgans)

X