Politie houdt toezicht op oversteken middenberm A6

14 december 2018 11:28

Door Petra Onderwater
ALMERE – De politie gaat op verzoek van Rijkswaterstaat de komende tijd extra toezicht houden op de hoofdrijbaan en parallelbaan van de A6 tussen Almere Buiten en Oostvaarders. Met grote regelmatig blijken automobilisten daar de middenstrook over te steken om op de andere rijbaan te komen.


“Sinds half november is daar sprake van een nieuwe verkeerssituatie met een hoofdrijbaan richting Lelystad en een parallelbaan voor de afslagen. Automobilisten moeten daar duidelijk aan wennen”, verklaart Erik Suik van Rijkswaterstaat. Het verkeer kan tussen oprit 5 (Almere Stad) en afrit 6 (Almere Buiten-West) nog wisselen van hoofd- en parallelrijbaan. Na Almere Buiten-West is het echter niet meer mogelijk om van de hoofdrijbaan af te gaan.
“We zien nu dat mensen die op de hoofdrijbaan rijden, maar die eigenlijk de afslag hadden willen nemen, doorsteken over de middenberm om alsnog op de parallelbaan te komen. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk”, aldus Suik. “Daarom hebben we de politie gevraagd om de komende tijd extra toezicht te houden. Rijkswaterstaat gaat tijdelijk paaltjes in de middenberm plaatsen, tot automobilisten gewend zijn aan de nieuwe situatie. Wanneer de middenberm straks groener is, nodigt dat naar verwachting ook minder uit om erover heen te rijden.”

X