Politie Almere zet extra in op woninginbraken rond feestdagen

20 december 2018 10:20

ALMERE – De Almeerse politie zet tijdens de feestdagen extra in om de woninginbraken terug te dringen. “De feestdagen staan weer voor de deur en helaas zien wij in de laatste jaren in deze periode een piek in het aantal woninginbraken”, zo schrijft de politie op haar Facebookpagina. “Zo werden in de nacht van 17 op 18 december mannen aangehouden toen zij probeerden in te breken in een woning in de Filmwijk.


De politie zet extra toezicht in en doet dat zowel opvallend als onopvallend. Samen met het zogenaamde High Impact Crime (HIC) team wordt gesurveilleerd te voet, op de fiets, op scooters en in de auto. Het HIC-team bestaat uit politieagenten die extra ingezet worden bij incidenten zoals woninginbraken en overvallen. Door het extra toezicht wordt de kans op het heterdaad aanhouden van woninginbrekers vergroot.
Ook de gemeente zet extra toezicht in. Dat doen zij veelal preventief in de wijken waar woninginbraken plaatsvinden. Zij worden informatie-gestuurd ingezet, maken zonodig contact met buurtbewoners en buurtpreventieteams en delen informatie met de politie.
Daarnaast maakt de politie regelmatig gebruik van mobeyes. Dit alarmeringssysteem wordt ingezet in huizen waar de bewoners op vakantie zijn. Op het moment dat het systeem beweging in de desbetreffende woning detecteert, wordt het direct geactiveerd en slaat het alarm. Doordat het in directe verbinding met de politie staat, kan de politie sneller bij de woning zijn, waardoor de pakkans op een woninginbreker wordt verhoogd. Wie belangstelling voor de inzet van een mobeye heeft, kan contact opnemen met de wijkagent via 0900-8844.

Bel 112

Bewoners kunnen zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk, draai de deur altijd op slot bij het verlaten van de woning en zorg ervoor dat het huis een bewoonde indruk maakt. Wees alert op woninginbrekers en bel bij verdachte situaties 112. De melding wordt dan direct doorgegeven aan surveillerende agenten op straat.
Meer informatie: www.veiligalmere.nl of www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Gerelateerd

Woodstock
HV Almere
X