Podcast Politiek Circus: In een vlot kwartiertje bijgepraat over 'saaie' politiek

24 november 2020 16:15

ALMERE – Met de podcast 'Het Politieke Circus van Almere' brengt Almere DEZE WEEK de politiek op een nieuwe manier bij de lezers. Aan de hand van circusacts wordt de lokale politiek op een lichtvoetige manier besproken. In een kwartiertje is de luisteraar helemaal bijgepraat.

Een podcast is een soort radio-uitzending die via internet te beluisteren is. Het voordeel is dat de luisteraar zelf het moment van luisteren kan bepalen. Journalisten Robert Mienstra en Marcel Beijer van deze krant zijn een maand geleden bij wijze van proef met de podcast van start gegaan. Inmiddels blijkt de podcast aan een vraag te voldoen. Wekelijks stijgt het aantal luisteraars die het 'circus' hoog waarderen. 'Op deze manier is politiek erg leuk', was één van de reacties.

In gezelschap van een wekelijks wisselende gast praten Mienstra en Beijer de luisteraar in een kwartiertje bij over de politiek in Almere. Dat gaat aan de hand van circusacts: wie was de circusdirecteur deze week? Wie balanceerde op het slappe koord of wie was de onzichtbare man?

De podcast komt elke vrijdag om 16.00 uur online op de site
www.almeredezeweek.nl, maar is ook te beluisteren via streaming platforms als Spotify, iTunes of Anchor.Fm.

Marcel Beijer en Robert Mienstra met Meke Smeulders van D66 in de podcaststudio. (Foto: Susan Taskin)