Planetree-rondleiding in Flevoziekenhuis

23 maart 2011 06:00

STAD CENTRUM - Het Flevoziekenhuis is een 'Planetree-ziekenhuis'. Wat is Planetree? Is dat te zien, voelen, of horen? En wat brengt Planetree de patiënt, bezoeker en medewerker? Almeerders zijn welkom om de sfeer van Planetree in het Flevoziekenhuis te ervaren tijdens een rondleiding, woensdag 23 maart. Er start een groep om 14.00 uur en om 14.30 uur.


Het Flevoziekenhuis heeft in oktober van het vorige jaar als eerste ziekenhuis in Europa het officiële Planetree-label voor mensgerichte zorg ontvangen. Het zorgconcept Planetree staat voor de beste zorg in een gastvrij en respectvolle omgeving en voor een gezonde organisatie. In het Flevoziekenhuis te herkennen aan de goede artsen en uitstekende apparatuur, samenwerking met bijvoorbeeld Zorggroep Almere en AMC, aandacht voor goede informatie en bejegening, aanvullende zorg op verschillende afdelingen, gastheren- en vrouwen, respect voor ieders levensovertuiging, ruime bezoekmogelijkheden, warme kleuren en pianospel in de centrale hal.
De ontvangst is in mijnInfopunt, direct links in de centrale hal. In twee groepen maken de deelnemers onder leiding van een medewerker een rondgang door het ziekenhuis. De rondleiding bestaat uit een aantal poliklinieken, verpleegafdeling interne/oncologie, Revalidatie Almere en het informatiecentrum mijnInfopunt. Onderweg is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen.
Aanmelding vooraf via planetree@flevoziekenhuis.nl of 036-8688797. De rondleidingen duren beide anderhalf uur. Meer informatie: www.flevoziekenhuis.nl/organisatie/planetree.