Plan voor woningen op plek panden Wisselweg

04 september 2020 10:10

Door Marcel Beijer

ALMERE – De verpauperde panden aan de Wisselweg worden zeer waarschijnlijk omgebouwd tot multifunctionele woonpanden, waaronder zorgwoningen en studentenwoningen.

Dat bevestigt programmamanager Danny Louwerse tegenover deze krant. De gemeente is momenteel met projectontwikkelaar Van der Valk Investments in overleg om nieuwe functies te geven aan de panden die al jaren leeg staan en het domein werden van zwervers en junkies. Het gaat om het oude pand van LeasePlan, dat over het fietspad is gebouwd, en het voormalige Oranjewoud-pand. Deze panden zijn een aantal jaar geleden opgekocht door Van der Valk Investments. Volgens Louwerse heeft de projectontwikkelaar vergevorderde plannen om op de twee locaties woningen te realiseren. Het zou gaan om zorgwoningen, maar ook om huisvesting voor studenten.

Pand Oranjewoud

Het pand van LeasePlan zal daarbij volledig gesloopt worden, voor het gezichtsbepalende pand van Oranjewoud is dat nog niet zeker. "Het is een van de eerste panden van Almere Stad", zegt Louwerse. "Het heeft een historische waarde. Aan de andere kant kan je er zeer weinig mee. Misschien dat een deel hergebruikt kan worden."

Volgens Louwerse heeft Van der Valk Investments de plannen nog niet helemaal uitgewerkt, maar ziet het er naar uit dat het bedrijf nog dit jaar de knoop doorhakt. Dan zal ook het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden.

Het pand van Oranjewoud heeft historische waarde. (Archieffoto: Fred Rotgans)