'Overbruggen' thema van Kunstroute Natuurkunstpark

20 juli 2020 12:45

LELYSTAD - Kunstenaars Vereniging Flevoland presenteert, in samenwerking met Het Flevo-landschap, de kunstroute Natuurkunstpark in Natuurpark Lelystad. De eerste tien kunstwerken zijn nu al te zien en er worden in september nog zeven kunstwerken aan de route toegevoegd.

De kunstenaars, waaronder diverse Almeerders, lieten zich dit jaar inspireren door het thema 'Overbruggen'. Bij elk werk is een gedicht geschreven, dit keer door dichters Maria van Daalen en Hein Walter. De gedichten zijn niet alleen te lezen bij de kunstwerken zelf, maar ook via een QR-code beluisteren.

Ansichtkaarten

Het monumentale werk van Ninette Koning schittert oranjegeel in het landschap. Vormen komen samen in de hoogte en lossen daar op. Mira Ticheler heeft het overbruggen toegepast op de coronatijd. Er hangt een groot mondkapje tussen de bomen, met daarop een tekening van twee ineengeslagen handen. Het werk is een opdracht aan iedereen: we moeten elkaar weer gaan vertrouwen.

Er zijn gratis ansichtkaarten beschikbaar gesteld. Deze kaarten, evenals een plattegrond, zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Wandelingen langs de route onder begeleiding van een kunstenaar zijn ook mogelijk. Wie dat wil kan contact opnemen via info@flevokunst.nl.

De eerste kunstenaars van wie een werk is te zien zijn: Els Franken, Marisja van Weegberg, Ninette Koning, Sonja Rosing, Michel Bongertman, Mira Ticheler, Linde Gadellaa, Stieneke Oeverbeek, Folkje Nawijn en Johanna Braeunlich. www.flevokunst.nl. De werken blijven in ieder geval staan tot eind oktober en een paar misschien nog wat langer. Die kunstwerken overbruggen dan de winter, tot de coronacrisis helemaal is opgelost.

Werk van de Almeerse kunstenaar Els Franken in het Natuurkunstpark. (Foto: Hein Walter)