Ouders meisjesteam FC Almere: 'Bestuur probeert straatje schoon te vegen na misbruik door jeugdtrainer'.

31 mei 2020 17:40

Door Robert Mienstra

ALMERE – De ouders van een meisjesteam van FC Almere zijn diep geschokt door de berichten dat een vrijwilliger grensoverschrijdend gedrag zou hebben gepleegd. Met een brief aan het bestuur hebben de ouders een officiële klacht bij de voetbalclub ingediend over 'de onvolledige informatievoorziening over deze situatie en het gevoerde of wellicht niet gevoerde beleid over ongewenst gedrag binnen FC Almere en de handelswijze van het bestuur in deze zaak'.

'Maatregelen binnen het bestuur van de club kunnen niet uitblijven als hier door het bestuur aantoonbaar verwijtbare fouten zijn gemaakt in het vrijwilligers-, tucht- of ander beleid binnen de club', schrijven de ouders. 'Al enige tijd proberen wij van de club antwoorden te krijgen over de afwezigheid van deze vrijwilliger, de trainer van onze meiden. Omdat antwoorden vanuit het bestuur uitblijven is een aantal ouders zelf op onderzoek uitgegaan en hebben ontdekt dat de vrijwilliger inmiddels in hoger beroep is veroordeeld tot 18 maanden cel voor ontucht met een 14-jarige pupil.'

De ouders willen verder weten van het bestuur wanneer het van het gedrag van de vrijwilliger op de hoogte was en hoe het mogelijk is dat deze man taken heeft kunnen uitvoeren bij de club. Een van de ouders meldt aan Almere DEZE WEEK dat hij de indruk heeft dat het bestuur van FC Almere haar straatje probeert schoon te vegen in deze zaak.

Communicatie

FC Almere laat aan de ouders weten dat zij komende week samen met de gemeente een bijeenkomst voor de betrokken ouders gaat organiseren. 'De eerste en enige, officiële communicatie die de club over deze kwestie heeft ontvangen is een e-mail van de KNVB van 6 mei. Sinds die tijd heeft de club geprobeerd in contact met de vrijwilliger te komen', schrijft de club aan de ouders, 'dat is tot op heden niet gelukt. Op 18 mei hebben wij kennisgenomen van de onofficiële berichtgeving in deze zaak. Die kon echter geen aanleiding zijn tot overhaast communiceren van wellicht onjuiste gegevens richting onze leden.' Een ouder meldt dat zij 5 mei nog wel contact heeft gehad met de vrijwilliger.

Hulpverlener

De ouders hebben besloten dat tot de bijeenkomst niet met hun kinderen (JO9-5 meiden) naar de training te zullen komen, en verwachten 'bij de hervatting van de training dat de ouders en een professioneel hulpverlener bij de training kunnen/zullen zijn als daar na de informatiebijeenkomst aanleiding voor is, zodat de spelers de begeleiding krijgen die ze nodig hebben'.

FC Almere was niet bereikbaar voor commentaar.

(Foto: Google Maps)