Oud-burgemeester Ralph Pans naar ASG

10 november 2018 14:53

ALMERE – Oud-burgemeester Ralph Pans is door de gemeenteraad per 1 december benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van de Almeerse Scholen Groep (ASG). De voormalig eerste burger van Almere neemt de voorzittershamer per 1 december over van Karina Schilte.


Als inwoner van Almere en oud-burgemeester van de stad (1994-1998) kent Pans het speelveld als geen ander. Hij is een veelzijdige en ervaren voorzitter die zijn sporen in het publieke domein ruimschoots verdiend heeft, aldus ASG. Pans studeerde staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1 maart 2013 is hij Staatsraad bij de Raad van State.
Pans is na zijn burgemeesterschap altijd in Almere blijven wonen. Hij verheugt zich op zijn nieuwe functie. “Als grootste werkgever van de stad én als grootste onderwijsinstelling is ASG een organisatie die impact heeft op het dagelijks leven van heel veel Almeerders. Mijn hart ligt bij de overheid en de semi-overheid en ik voel me zeer verbonden met het onderwijs.”


ASG

De Almeerse Scholen Groep (ASG) is het onderwijsbestuur van veertig basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Alle onderwijsconcepten en schoolprofielen zijn in ASG vertegenwoordigd. ASG heeft 2.400 medewerkers en ruim 20.000 leerlingen.

X