Optredens en workshops CitySenses op Almeerderstrand

09 juli 2020 10:00

ALMERE - Deze hele zomervakantie is CitySenses met zijn kunstenaars op het Almeerderstrand te vinden met workshops en voorstellingen. Uitvalsbasis is het nieuwe StrandLab bij Poortdok.

Vrijdag 10 juli zijn Almeerders uitgenodigd voor de aftrap van [CirKL]: De Prelude. Van 20.00 tot 21.30 uur kan iedereen met CitySenses mee op reis langs de elementen: Vuur, Wind, Water en Aarde. Via fragmenten uit de poëtische film The Calling van filmmaker Martijn van der Weijden worden de aanwezigen uitgedaagd los te komen van hun drukke bestaan en kunnen zij ervaren hoe de elementen van invloed zijn op hun leven. Er zijn korte optredens van Suzan Abee, Mireille Schermer en Jos Rosier.

Zomer vol workshops

De Prelude is het startpunt van een zomer vol workshops op het strand. Voor volwassenen is tijdens de zomervakantie elke dinsdagavond een workshop te volgen. Op 7, 14, 21 en 28 juli en 4 en 8 augustus zijn er van 19.30 tot 21.30 uur zintuiglijke experimenten op het Almeerderstrand. Alle uitkomsten worden meegenomen in de grote finale van [CirKL] medio september. Tijdens de workshops gaan de deelnemers schilderen met grondstoffen uit de natuur, op zoek naar de vormen van water en bouwen zij een kunstinstallatie waarbij ze zich laten leiden door de wind. Alles wordt vastgelegd op film.

Aanmelden

Ga naar www.circulairekunst.nl en
www.facebook.com/citysenses voor het programma en aanmeldmogelijkheid. De workshops en voorstellingen zijn gratis. Vol = vol. Kleed je naar de weersomstandigheden. Het strand is groot genoeg om anderhalve meter uit elkaar te blijven.

Het project wordt ondersteund door StrandLab Almere. Op www.strandlab-almere.nl vind je nog veel meer activiteiten op het strand.

Deze hele zomervakantie is CitySenses met zijn kunstenaars op het Almeerderstrand te vinden. (Foto: Susan Abee)