Opgeblazen balg oorzaak van harde knal prullenbak

21 augustus 2019 09:45

ALMERE - Bezoekers van het stadscentrum schrokken zich woensdagochtend rond 11 uur een hoedje. Uit een prullenbak aan de Schutterstraat, ter hoogte van boekhandel Strumpel, klonk een harde knal. 

Het gaat om een prullenbak die is aangesloten op het Ondergronds Afval Transport (OAT). "Een schoonmaker die langs liep werd bijna geraakt door een stuk dat van een bal leek te komen", schrijft Joan Plaatsman die toevallig in de buurt was. De knal was in wijde omtrek te horen. "Mensen kwamen naar butien om te kijken en dachten dat het misschien om een aanslag ging."

 

Reactie gemeente:
Inmiddels heeft de gemeente achterhaald wat de reden is van de harde knal. "Het systeem moet op het moment dat de prullenbakken worden af getransporteerd luchtdicht gemaakt worden. Ter hoogte van de prullenbakken gebeurt dat met een balg, die dan wordt opgeblazen. Gisteren heeft er een stukje glas in zo een balg klemgezeten en toen de balg werd opgeblazen, bleek dat het de druk niet meer kon weerstaan met als gevolg een ploffend geluid. Het systeem (100 prullenbakken en vuilafvoer systeem voor 180 ondernemers en ongeveer 2000 bewoners) is niet uitgevallen en heeft geen storing anders dan dat van de prullenbak gehad.’

 

 (Foto: Joan Plaatsman)

Gerelateerd

123inkt
Arbodienstverlening 2.0