Open Dag van de Zorg

16 maart 2011 06:00

ALMERE - Zorggroep Almere is zaterdag 19 maart natuurlijk met een stand aanwezig op de Open Dag van de Zorg. Medewerkers van de afdeling P & O hebben alle informatie paraat over huidige en toekomstige vacatures bij de Zorggroep. Medewerkers van de Thuiszorg en Servicebureau Almer zijn aanwezig om Almeerders op leeftijd en kinderen van ouder wordende ouders wegwijs te maken in de vele mogelijkheden die Zorggroep Almere heeft om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.


Almere was lang een jonge stad, die nu in snel tempo vergrijst. Steeds meer inwoners willen graag thuis blijven wonen. Ook als hun gezondheid te wensen overlaat. Dit kan met een beetje hulp op het persoonlijke en/of huishoudelijke vlak. De kinderen werken immers en hebben een druk sociaal leven. Daar wil je niet snel een beroep op doen.
Zorggroep Almere heeft talloze diensten en services in huis om thuis blijven wonen mogelijk te maken. Zorgbemiddelaar en verpleegkundige Paulien Hoebee is gepokt en gemazeld in de thuiszorg. Ze staat 19 maart bij de kraam van de Zorggroep, helemaal achterin de lange gang. Paulien kent alle varianten van thuiszorg. Ze werkt al ruim 20 jaar bij de Zorggroep, is praktisch ingesteld en houdt van korte en snelle lijnen. Ze wil dat cliënten een goed gevoel hebben bij de inzet van de medewerkers van Zorggroep Almere.

Geroepen

Persoonlijke verzorging omvat bijvoorbeeld het helpen met douchen, met aan- en uitkleden, het aan- en uittrekken van de steunkousen, het scheren, het druppelen van de oren of het uitdelen van de medicijnen. Verpleging thuis is ook mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld wondverzorging. De huishoudelijke verzorging is minstens zo'n belangrijk onderdeel van de thuiszorg. Niet alleen voor de oudere cliënt, maar ook voor de alleenstaande ouder die met ziekte kampt en het huishouden met kleine kinderen moet zien draaiende te houden. Ook dan kan Thuiszorg als geroepen komen.
Denk ook aan de fysiotherapeuten die thuis kunnen komen als de cliënt fysiotherapie nodig heeft en niet in staat is om naar de praktijk van de fysiotherapeut in het gezondheidscentrum te komen.
Almer-services aan huis

Via Almer, het Servicebureau van Zorggroep Almere, worden allerlei diensten aan huis geleverd. Zoals de kapper, de pedicure, de schoenmaker, de opticien en de audicien. Voor 55plussers die niet goed in staat zijn om zelf te gaan winkelen, kunnen kleding en schoenen thuis geshowd worden. Ook de stomerij aan huis kan een uitkomst zijn. Hulp bij het invullen van de belastingpapieren is eveneens via Almer te organiseren. Voor de kleine klussen thuis heeft Almer bovendien een oplossing.

Zorglijn

De Zorglijn van Zorggroep Almere geldt als het informatiepunt voor alle vragen. Het telefoonnummer is 0900 - 77 55 777. Tijdens de Open Dag van de Zorg is er tussen 11.00 en 15.00 uur. Tijdens de open dag is er ruimschoots gelegenheid om de medewerkers van Zorggroep Almere aan te spreken en informatie te vragen.