Open avond in voormalig politiebureau Haven

18 december 2018 08:45

HAVEN – Het licht van het voormalige politiebureau in Haven gaat voor één avond weer aan. Het eerste ontwerp van architect Rem Koolhaas is vrijdag 21 december van 17.00 tot 21.00 uur open voor publiek.

Tijdens deze open avond zijn er rondleidingen door politieagenten en erfgoedkenners. Ook is er een expositie over de architectuur van het gebouw en wordt er aandacht gegeven aan de ontwikkeling van Almere Haven.

Het pand is recent door de gemeente Almere aangekocht. De gemeente opent voor één avond de deuren van het voormalige politiebureau om belangstellenden de kans te geven dit bijzondere ontwerp te bewonderen. “Het is het eerste voorbeeld van modern ogende architectuur in Almere, waarbij de vormgeving afwijkt van de toen gebruikelijke jaren zeventig architectuur.”

Voor sommige bezoekers zal het een weerzien zijn en voor anderen een eerste kennismaking. Het politiebureau is gelegen aan de Bivak 1 in Almere Haven.

De gemeente opent de deuren om belangstellenden de kans te geven dit bijzondere ontwerp te bewonderen. Voor sommige bezoekers zal het een weerzien zijn en voor anderen een eerste kennismaking. Het politiebureau is gelegen aan de Bivak 1 in Almere Haven.

Gerelateerd

X