Op heterdaad

30 maart 2011 05:00

ALMERE - De politie heeft vorige week maandag op dinsdag nacht een 33-jarige man uit Naarden aangehouden op de Dokkumlaan voor diefstal van steigeronderdelen. In die zelfde week hielden zij twee mannen, van 25 en 39 jaar uit Amsterdam, aan voor het stelen van goederen uit een garage.


Enkele alerte getuigen de politiemeldkamer toen zij zagen dat een man op een bouwterrein onderdelen op een aanhanger aan het laden was. Ter plaatse bleek dat een slot van een hekwerk was opengeknipt en een aanhangwagen op het terrein stond. Politie troffen de man, die voldeed aan het opgegeven signalement, in de omgeving van het bouwterrein aan. Na onderzoek in zijn auto werd een breekwerktuig aangetroffen. De aangetroffen en gestolen goederen die betrekking hadden op de diefstal zijn in beslag genomen.
Donderdagmiddag rond 17.30 uur spotte cameratoezicht twee mannen in de Muntmeestergarage. Op de bewakingsbeelden was duidelijk te zien hoe de twee isolatiemateriaal uit de garage haalden en in een auto stopten. Toen ze weer bij de locatie terugkwamen werden ze door agenten in de kraag gevat. De Amsterdammers bleken ook nog andere goederen te hebben gestolen. Recherche Almere Stad Oost heeft de zaak in behandeling.